Način pripreme
Očistite i operite pile. Posolite ga i pobiberite, dobro premažite mešavinom izgnječenog belog luka i ulja spolja i iznutra i ostavite sa strane.
Luk očistite i sitno iseckajte. Preostale čenove belog luka oljuštite i isecite na kriške, oljuštite šargarepu i tikvice i naseckajte ih na kockice.
Papriku očistite od semena i naseckajte na krupnije komade.
Svo povrće prebaciteu lagano nauljenu đuvečaru, pospite solju, biberom i kimom, dodajte čubar, grašak i oljušten i sitno seckani paradajz.
Promešajte i dodajte pile. Sipajte ulje na vrh.
Đuvečaru poklopite i stavite u hladnu rernu. Rernu uključite na 250 stepeni i posle pola sata se smanjite na 200 stepeni.
Pecite oko 1 sat i 20 minuta ili dok meso ne bude gotovo (proverite viljuškom).
Pile sa graškom i povrćem u đuvečari je gotovo.