Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pile sa graškom i povrćem u đuvečari

Pile sa graškom i povrćem u đuvečari

ZoriZori
Guru
8932865k
Pile sa graškom i povrćem u đuvečari
Fotografije: Elena
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Gozba bogata ukusima koja će zadovoljiti i najzahtevnije!"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • grašak - 450 g, smrznut ili svež
  • paprike - 3 - 4 komada
  • tikvice - 1 komad
  • paradajz - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • ulje - 50 ml
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pile. Posolite ga i pobiberite, dobro premažite mešavinom izgnječenog belog luka i ulja spolja i iznutra i ostavite sa strane.

Luk očistite i sitno iseckajte. Preostale čenove belog luka oljuštite i isecite na kriške, oljuštite šargarepu i tikvice i naseckajte ih na kockice.

Papriku očistite od semena i naseckajte na krupnije komade.

Svo povrće prebaciteu lagano nauljenu đuvečaru, pospite solju, biberom i kimom, dodajte čubar, grašak i oljušten i sitno seckani paradajz.

Promešajte i dodajte pile. Sipajte ulje na vrh.

Đuvečaru poklopite i stavite u hladnu rernu. Rernu uključite na 250 stepeni i posle pola sata se smanjite na 200 stepeni.

Pecite oko 1 sat i 20 minuta ili dok meso ne bude gotovo (proverite viljuškom).

Pile sa graškom i povrćem u đuvečari je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: