Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski šol sa pečurkama i lukom

Svinjski šol sa pečurkama i lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjski šol sa pečurkama i lukom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Dame, vaši muškarci će vas sigurno pohvaliti za ovo jelo sa svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • svinjski šol - 1 kg
  • ulje - 6 kašika
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 2 struka
  • pečurke - 300 g
  • paprika - 2 komada
  • paradajz pire - 1 šolja
  • so
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na srednje velike parčiće i zaprži se u zagrejanom ulju.

Čim pobeli u njega se dodaju na polumesece isečen luk, na krugove isečen praziluk i paprike na ivice. Meša se povremeno.

Slede isečene pečurke, a kada omekšaju sipa se vino. Dodaju se aleva paprika i paradajz pire.

Jelo se začinjava solju i biberom, nakon čega se prebacuje u đuvečaru.

Poklapa se i stavlja u hladnu rernu.

Svinjski šol se kuva oko sat i po ili dok jelo ne ostane na masnoći.

Svinjski šol sa pečurkama i lukom je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Da li mora da se prebacuje u djuvecaru ?
24.01.2024 10:56