Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Svinjski zalogaji sa lukom i pečurkama

Svinjski zalogaji sa lukom i pečurkama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Svinjski zalogaji sa lukom i pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
10/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Svinjski zalogaji sa pečurkama - da se pita čovek da li da ih gricka za meze ili za večeru da ih pojede"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 250 g
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 1/2 teglice, iz konzerve
  • vino - 1/2 šolje, belo
  • beli luk - prstohvat, u prahu
  • origano
  • soja sos
  • kumin
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro svinjsko meso i isečemo ga na komade.

Stavljamo ga u duboku posudu i mariniramo sa soja sosom, belim lukom u prahu, solju, kuminom, biberom i alevom paprikom.

Očistimo luk od ljuski i sečemo na tanke kolutove.

Pečurke koje su marinirane, ocedimo od marinade.

Uzimamo posudu u koju stavljamo 2 kašike ulje.

Sipamo gotovu mariniranu svinjetinu, odozgo isečen luk i pečurke.

Mešamo dobro svinjetinu sa perčurkama i dodajemo im vino.

Mešamo sve to i stavljamo u rernu.

Pečemo dok ne budu gotovi svinjski zalogaji sa pečurkama, dok mešamo s vremena na vreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: