Način pripreme
Prvo u blenderu sameljite keks i orahe. Stavite ih u posudu i dodajte im mekani maslac. Umesite smesu rukama.
Ovu smesu sipajte u pleh sa zidovima koji se odvajaju, prečnika 26 cm, a čije ste dno prekrili papirom za pečenje. Pritisnite rukama smesu na dno da formirate koru za čizkejk.
U dugoj posudi umutite krem sir i šećer mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite. Na samom kraju dodajte vanilu.
Gotovi krem sipajte preko kore od keksa. Poravnajte krem silikonskom špatulom.
Pecite na 150 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
Pečeni čizkejk ostavite da se potpuno ohladi. Odozgo rasporedite slatko od malina i ubacite ga u frižider na nekoliko sati da se ohladi i stegne.
Pre nego što servirate čizkejk, pospite ga rendanom crnom čokoladom.
Ukrasite čizkejk sa domaćim slatkom od malina listićima sveže nane.