Način pripreme
Peremo pirinač za suši pod tekućom vodom, mlakom vodom otprilike 15 minuta. Ostavljamo ga da se ohladi na otprilike sat vremena. Posle ga kuvamo u šerpi sa poklopcem.
Čim voda provri, smanjujemo jaćinu ringle do najnižeg stepena i vri tako dok ne upije vodu. Sklanjamo pirinač sa ringle i ostavljamo na 20 minuta da se dinsta.
Zagrevamo pirinčano sirće sa šećerom i solju i mešamo dok se šećer ne istopi. Skidamo sa ringle i ostavljamo marinadu da se ohladi.
Premeštamo pirinač u plastičnu posudu i zalivamo ga marinadom, nakon čega ga dobro izmešamo drvenom špatulom. Pokrivamo vlažnom kuhinjskom krpom.
Uzimamo podlogu od bambusa za ređanje sušija. Stavljamo nori koru na nju sa blistavom stranom nadole. Pokrivamo je celu pirinčem i posipamo susamom.
Posle okrećemo koru tako da pirinač bude nadole i ređemo na slobodnu stranu kore red lososa, red krastavaca, red krem sira.
Nakon čega uvijamo stegnuti rolat. Sečemo nožem na male rolnice koje pokrivamo kavijarom od lososa. Nakon svakog razreza navlažimo nož vodom. Pirinač takođe raspoređujemo mokrim rukama. Poslužujemo sa soja sosom.
Prijatno sa okrenutim sušijem sa kavijarom od lososa!