Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Pirinač u Rerni»Pirinač u rerni sa teletinom, crnim trubama i prazilukom

Pirinač u rerni sa teletinom, crnim trubama i prazilukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k950
Pirinač u rerni sa teletinom, crnim trubama i prazilukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
21/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Direktno dve tepsije ovog pirinča u rerni sa teletinom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 400 g, okruglasti
  • crne trube - 150 g, sveže pečurke
  • teleći fileti - 4 komada
  • praziluk - 2 struka
  • ulje - otprilike 80 ml
  • crni biber - 2 prstohvata
  • čubar - 2 prstohvata
  • divlja nana - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke crne trube očistite i operite u nekoliko voda. Nemojte ih držati namočene u vodi da ne bi upile, ali je neizbežno da ih ne operete temeljnije, s obzirom na to da su crne i ukoliko ima zemlje ili štapića, teško se primećuje.

Nakon što su dobro oprane, iscedite ih za svaki slučaj ako su upile vodu, a posle ih krupno iseckajte.

Ogulite i isecite praziluk. Propržite ga na ulju sa malo soli dok ne omekne i sipajte pečurke i teleće krhko meso fileta, iseckano na sitne komadiće.

Kuvajte još 2-3 minute i stavite i pirinač da se blago proprži tako što u tom momentu dodajete i začine.

Prebacite u tepsiju, sipajte toplu vodu u odnosu koji iziskuje vrsta pirinča koju koristite. Probajte bujon da li je slan i ako treba, dodatno posolite ili začinite s više začina.

Ubacite u zagrejanu rernu na 200 °C i pecite dok ne provri voda.

Poslužite ukusni i aromatični pirinač u rerni toplog, posutog sveže iseckanim peršunom po želji.

Prijatno!

*Koristite veću tepsiju kako bi pirinač sa teletinom, crnim trubama i prazilukom bio u tanjem sloju, ovo je jedna od tajni da se ne bi pretvorio u kašu, ali uglavnom zavisi i od sorte i količine tečnosti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: