Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pirinač u rerni»Pirinač sa teletinom, pečurkama i spanaćem u rerni

Pirinač sa teletinom, pečurkama i spanaćem u rerni

Pirinač sa teletinom, pečurkama i spanaćem u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Danas smo rešili da napunimo posudu za pečenje pirinčem sa teletinom i još gomilom ukusnih sastojaka, koje ćete pronaći u receptu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • teleće meso - 300 g
  • spanać - 300 g
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • biber
  • pivo - 1 šolja, tamno
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa malo masnoće zapržite do prijatne zlataste boje isečenu teletinu.

Sipajte pivo i smanjite vatru, dinstajte teletinu dok ne bude gotova.

Na kraju treba da je skuvana i bez ikakve tečnosti. Ako je potrebno tokom kuvanja možete da dodate malo tople vode.

U dinstanu teletinu dodajte isečene pečurke, praziluk i spanać. Nakon oko pet minuta dodajte i opran pirinač, zapržite ga kratko i sipajte toplu vodu.

Začinite biberom, solju i nanom. Kada tečnost provri, prebacite sve u posudu za pečenje.

Stavite u rernu i tek tada je uključite na 200 stepeni.

Pecite pirinač dok voda potpuno ne ispari i dok zrna ne omekšaju.

Pirinač sa teletinom, pečurkama i spanaćem u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: