Pirinač sa teletinom

Pirinač sa teletinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Imate puno pravo da uživate u ovom pirinču sa teletinom - i to odmah"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 g
  • pirinač - 2 šolje
  • luk - 2 komada
  • so
  • biber
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj klasičan pirinač sa teletinom operite teletinu i isecite je na male parčiće.

U ekspres linac sipajte malo masnoće i zapržite meso.

Sipajte vodu, tek toliko da ga prekrije, i zatvorite poklopac. Kuvajte 20 minuta.

U tiganju zapržite luk, koji ste prethodno isekli na sitno dok ne postane zlatast.

Dodajte pirinal, Zapržite 5 minuta.

Sipajte šest šolja bujona ili vode.

Dodajte meso i začine.

Prebacite pirinač sa mesom u posudu za pečenje.

Promešajte i pecite ukusan pirinač u rerni u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: