Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Crveno sočivo sa ćorizom

Crveno sočivo sa ćorizom

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Crveno sočivo sa ćorizom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ukusno crveno sočivo sa ćorizom, koje ne možemo da dočekamo da probamo"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • ćorizo - 200 g
  • luk - 1 velika glavica (isečena)
  • šargarepa - 2 narendane
  • kumin - 1 prstohvat
  • beli luk - 3 čena
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 1 prstohvat
  • crveno vinsko sirće - 1 kašičica
  • srveno sočivo - 250 g
  • paradajz iz konzerve - 2 x 400 g (na kocke)
  • pileći bujon - 850 ml
  • kiselo mleko - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Zapržimo ćorizo u zagrejanom maslinovom ulju, nakon čega ga izvadimo.

U preostaloj masnoći dinstamo luk, šargarepu i kumin, dok ne omekšaju.

Dodajemo beli luk, alevu papriki i šećer, sipamo sirće.

Ostavljamo na kratko i dodajemo sočivo, bujon i paradajz.

Ostavljamo supu od sočiva da se krčka na slaboj vatri oko 30 minuta, nakon čega pasiramo grubo i serviramo sa ćorizom i kiselim mlekom, posuto alevom paprikom.

Crveno sočivo sa ćorizom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti