Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćufte»Ćuftice sa krompirom i paradajz sosom u rerni

Ćuftice sa krompirom i paradajz sosom u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Ćuftice sa krompirom i paradajz sosom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Porciju ćuftica sa krompirom i paradajz sosom, molim - i da bude veća"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, svež
  • so
  • Za sos od paradajza
  • mladi beli luk - 1 struk
  • mladi luk - 2 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 1, 5 šolja, iz konzerve
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • bosiljak - 3 - 4 struka
  • so
  • ulje
  • Za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • dvopek - 2 kriške
  • kumin - 3 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice
  • jaje - 1 komad
  • brašno - za valjanje
  • čubar - 1 kašika
  • čili - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u posudu i zamesite ga zajedno sa usitnjenim lukom, prethodno natopljenim dvopekom i jajetom. Začinite čubrom, biberom, čilijem i kuminom. Promešajte i stavite u frižider na nekoliko sati.

Od začinjenog mlevenog mesa oblikujete ćuftice. Uvaljajte ih u brašno i ispržite ih u zagrejanom ulju.

Sledi red paradajz sosa. Očistite beli luk i luk, usitnite i izdinstajte u malo zagrejane masnoće. Dodajte paradajz i posolite, dodajte i usitnjeni bosiljak.

Operite krompir i isecite ga. Stavite ga u posudu za pečenje i posolite. Prelijte sa malo ulja i sipajte preko njega paradajz sos.

Između krompira rasporedite i prženje ćuftice.

Pokrijte folijom i stavite posudu u rernu. Zagrejte je na 200 stepeni i pecite jelo dok ne bude gotovo - oko 40 minuta.

Pospite svežim peršunom i servirajte.

Ćuftice sa krompirom i paradajz sosom u rerni su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: