Način pripreme
Ove makarone sa ćufticama u rerni su omiljeno jelo naše porodice i dece nekih prijatelja - kada dolaze kući, uvek žele da ih spremam. Zapravo, zaista je ukusno, sočne ćuftice ovo jelo čine dragocenim sa dobro izbalansiranim ukusima.
Priprema je veoma jednostavna, sa malo sastojaka i uz veoma malo truda izmamićete velike osmehe kod odraslih i dece. Da biste pripremili makarone u rerni sa ćufticama, prvo natopite prezle u maloj šolji mleka. U međuvremenu isecite luk, peršun i beli luk posebno.
U posudi lagano umutite žumance, dodajte mleveno goveđe meso, prezle, beli luk, peršun, prstohvat soli i biber i dobro pomešajte dok se ne dobije dobro umešena smesa.
Oblikujte male ćufte, veličine malo veće od oraha.
U tiganju izdinstajte luk sa 3 supene kašike ulja, dodajte iseckanu konzervu paradajza, začinite solju i biberom. Kada smesa provri, dodajte ćuftice i kuvajte 20 minuta (dok ne bude polugotovo - dopeći će se u rerni).
Skuvajte makarone napola i procedite ih.
3 supene kašike paradajz sosa pospite na dno tepsije za pečenje, premazane maslinovim uljem, sipajte polovinu makarona na njega, pokrijte s malo paradajz sosa, delom ćuftica i pospite sirom Pekorino; nastavite u slojevima dok ne iskoristite sve sastojke.
Ostali pekorino pospite po površini i makarone sa paradajz sosom u rerni ispecite u vrućoj rerni na 200°С dok ne postane zaltkasto-smeđe, 35 minuta (35-40 minuta).
U ćuftice u rerni sa paradajz sosom i makaronama na kraju dodajte i jednu mocarelu, ukoliko želite.
Neka vam je slatko!