Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Musaka sa krompirom na moj način

Musaka sa krompirom na moj način

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Musaka sa krompirom na moj način
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Svako ima svoje cake za ukusnu musaku. Možda će vam baš ovaj recept biti po meri!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 - 600 g
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1/2 glavice
  • celer (koren) - 50 g
  • šargarepa - 1 kom
  • kečap - 2 - 3 s.k., (opciono)
  • jaja - 2 kom
  • mleko - 100 ml
  • univerzalni začin - 2 k.k.
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, celer i pargarepa se sitno naseckaju na kockice. Proprže se na malo ulja pazeći da luk ne počne da tamni.

Dodaje se mleveno meso, 1 k.k. suvog začina i prži 10-15 minuta, uz povremeno mešanje da se meso lepo usitni. Po želji se doda malo kečapa, ali nije obavezno.

Krompir se oljušti i iseče na kolutove debljine 4-5 mm. Na dno vatrostalne posude koja je podmazana uljem, stavi se red krompira.

Preko krompira se stavi meso, a preko njega preostali krompir se poređa i pospe sa malo suvog začina.

Prelije se sa šoljicom vode, tako da voda prekrije donji red krompira i peče oko 30 minuta.

Kad je krompir omekšao, musaka se preliva jajima, koja su prethodno umućena sa mlekom i 1 k.k. suvog začina.

Peče se još 10-15 minuta da se jaja zapeku.

Prijatno uz musaku sa krompirom na moj način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: