Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Klasični Imam bayildi u đuvečari

Klasični Imam bayildi u đuvečari

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Klasični Imam bayildi u đuvečari
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Svi vole klasični Imam bayildi, pripremljen u zemljanoj đuvečari"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • patlidžan - 3 komada
  • biber
  • ulje
  • so
  • paprika - 1 komad
  • peršun
  • celer
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžane i presecite ih po dužini na pola. Posolite ih i ostavite da se cede 1 sat da ispuste gorčinu. Operite ih nakon toga i kašikom izdubite sredinu patlidžana.

Patlidžane pržite u ulju. Kada su gotovi, poređajte ih u đuvečaru. Upržite naseckani luk, beli luk i šargarepu.

Kada je povrće gotovo, na njihovo mesto stavite unutrašnjost patlidžana i papriku, koju ste naseckali. Dodajte paradajz, oljušten i naseckan. Kada tečnost ispari, sklonite sa vatre.

Nadev za punjene patlidžane začinite solju i biberom. Dodajte celer i peršun. Napunite patlidžane i sipajte malo vode oko njih.

Gotov Imam bayildi ubacite sa đuvečarom u hladnu rernu, uključite na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Nakon toga možete poslužiti klasični Imam bayildi u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: