Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Aromatičan Imam bayildi

Aromatičan Imam bayildi

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
64102409
Aromatičan Imam bayildi
Fotografije: Zori
1 / 4
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"E kako da držiš dijetu, kad smo danas pripremili aromatičan imam bayildi"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • patldižan - 5 - 6 komada
  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 5 komada, šilje
  • beli luk - 6 čenova
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • lovorov list - 2 lista
  • piment - 3 - 4 zrna
  • biber - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • peršun
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo patlidžan i isečemo na komade srednje debljine. Potapamo ih na 1 sat u vodu. Kad odstoje, izvadimo ih, osušimo i uvaljamo u brašno. Pržimo patlidžan u ugrejanom ulju.

Luk isečemo na polumesece, šargarepu izrendamo krupno i propržimo. Isečemo paprike, paradajz i beli luk i dodajemo crni luk. Dinstamo na tihoj vatri.

Dodajemo šećer, do, lovorov list, piment, so po ukusu. Ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

U pleh poređamo patlidžan, red prženog povrća, ponovo patlidžan i ponovo povrće. Odozgo poređamo krugove svežeg paradajza. Sipamo sasvim malo tople vode.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Gotovo jelo posipamo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti