Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Imam Bayildi u šerpi

Imam Bayildi u šerpi

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714850277
Imam Bayildi u šerpi1 / 2
22/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Jelo jedinstvenog ukusa, čiji naslov govori dovoljno o rezultatu !"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 800 g
  • paprike - 6 komada pečene i oljuštene
  • paradajz - 2 - 3 srednja
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - oko 80 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - 1/2 veze
  • orašasti plodovi - 60 g, indijski orah, pistaći, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Oljušten i sitno iseckan patlidžan obilno posolite i nakon 20-30 minuta properite, da se odvoji gorak sok.

Ugrejte ulje u šerpi i stavite oceđeni patlidžan da se prži. Nakon toga dodajte isečene pečene paprike, luk i izgnječen beli luk.

Promešajte i ostavite da se dinsta 3-4 minuta. Dodajte paradajz, oljušten i isečen na kockice. Posolite po ukusu i stavite poklopac na šerpu.

Smanjite vatru i ostavite da se krčka oko 40 minuta. Nakon toga skinite poklopac i ostavite da ispari sok od paradajza.

Na kraju pomešajte sa šećerom, orašastim plodovima i nakon nekoliko minuta skinite Imam Bayildi sa vatre. Servirajte malo ohlađen i obilno posut iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: