Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pikantan Imam Bayildi

Pikantan Imam Bayildi

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Pikantan Imam Bayildi
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Ovo remek-delo iz turske kuhinje, ali u malo pikantnijoj vatrijanti, stvarno je čudesno"

Potrebni sastojci

  • patrildžan - 3 komada /srednji/
  • paprike - 2 komada, zelene + 2 crvene
  • luk - 3 glavice
  • paradajz - 700 h ili 1 tegla iz konzerve
  • beli luk - 1 glavica
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - ili maslinovo ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo na krugove debljine oko 1 cm i nakon toga sečemo na štapiće. Stavljamo u pleh i posolimo, ostavljamo 20 minuta da se ocedi gorak sok.

Operemo u đevđiru i ocedimo. Nakon toga u tiganju sa uljem i maslinovim uljem pržimo dok ne bude gotov. Stavimo u pleh za pečenje.

Luk i beli luk sečemo na krupne, duge krugove i dinsramo u istom tiganju. Dodajemo u patlidžan u plehu. Paradajz sameljemo u blenderu i nakon toga dodajemo u pleh sa drugim povrćem.

Možemo dodati i 1 kašičicu paradajz pirea. Paprike pečemo i iskidamo rukama na duge trake i pomešamo sa povrćem.

Smesu lepo promešamo, dodajemo krupnije isečen beli luk, začine. Dodajem oko 1/2-1 šolju vode, u zavisnosti koliko je paradajz sočan.

Pleh sa povrćem stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotovo jelo serviramo toplo, posuto iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: