Originalni Imam Bayildi

27/04/2017
"Imam Bayildi - prepoznatljiv i voljen recept mnogih. Ukus koji će vas osvojiti "
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 218
  • Pregledi tokom meseca137
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Imam Baildi

Način pripreme

Isecite patlidžan na kriške, pospite solji i kad odstoje 1 sat, operite ih i osušite. Uvaljajte ih u brapno i ispržite u vrelom ulju.

Posebno ispržite sitno iseckan luk i šargarepu. Kad omekšaju dodajte iseckane paprike. Sipajte malo tople vode i kuvajte ih, dodajte lovorov list, biber, pimet u zrnu i kriške belog luka, iseckan peršun i sitno iseckan paradajz.

U plehu poređajte red patlidžana, red isprženog povrća i tako dok ne potrošite sve. Prelijte sa 2 šolje vode i 1 šoljom ulja i stavite da se peče. Servirajte Imam Bayildi sa limunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar