Originalni Imam Bayildi

Originalni Imam Bayildi1 / 4
27/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije8
"Imam Bayildi - prepoznatljiv i voljen recept mnogih. Ukus koji će vas osvojiti"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kriške, pospite solji i kad odstoje 1 sat, operite ih i osušite. Uvaljajte ih u brapno i ispržite u vrelom ulju.

Posebno ispržite sitno iseckan luk i šargarepu. Kad omekšaju dodajte iseckane paprike. Sipajte malo tople vode i kuvajte ih, dodajte lovorov list, biber, pimet u zrnu i kriške belog luka, iseckan peršun i sitno iseckan paradajz.

U plehu poređajte red patlidžana, red isprženog povrća i tako dok ne potrošite sve. Prelijte sa 2 šolje vode i 1 šoljom ulja i stavite da se peče. Servirajte Imam Bayildi sa limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: