Meraklijski Imam Bayildi

06/09/2019
"Kada imaš umetničko srce i spretne ruke šefa kuhinje, sve što praviš je pravo čudo "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano322
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo patlidžan i potopimo ga u posoljenu vodu na oko 30 minuta. Nakon toga isečemo na pola i dinstamo u tiganju sa maslinovim uljem dok ne dobije zlatnu boju.

Poređamo dinstani patlidžan u pleh za pečenje, a u tiganj u kojem smo prirpemali stavljamo povrće, isečeno na kockice u sledećem redosledu.

Prvo stavljamo čenove belog luka, nakon toga šargarepu, isečeni luk, paškanat i poslednje doddajemo isečene paprike. Dinstamo povrće dok ne bude skoro gotovo.

Ređamo nadev preko patlidžana, odozgo poređamo čeri paradaj isečen na krugove i pečemo Imam Bayildi u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 15 minuta.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar