Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Jaja u kalupima za mafine

Jaja u kalupima za mafine

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Jaja u kalupima za mafine
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"U svako doba dana želimo da jedemo ove slane mafine"

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 kriški, tost
  • slanina - 6 lenti, tanko sečenih
  • jaja - 6 komada
  • ulje
  • so
  • biber - 1/3 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Gnezda kalupa za mafine se namažu.

Korice kriški hleba se iseku. Pomoću oklagije kriške se razviju i istanje, nakon čega se stavljaju u gnezda kalupa i pritiskaju ka zidovima.

Odozgo se stavlja po lenta slanine. Oforme se gnezda u koja se razbija po jedno jaje.

Svako jaje se posipa solju, biberom i alevom paprikom.

Slani mafini se stavljaju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na oko 15 minuta ili dok se jaja ne skuvaju.

Serviraju se topla jaja u kalupima za mafine, posuta nekim zelenišem zbog boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: