Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk u kalupima za mafine

Čizkejk u kalupima za mafine

Čizkejk u kalupima za mafine
Fotografije: Potrebitel#237274
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Da li je mafin ili čizkejk ne znamo - znamo samo da je impresivno i na izgled, i na ukus"

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • običan keks - 80 g
  • maslac - 40 g
  • Za krem
  • sitan sir - 300 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer - po želji
  • Za preliv
  • čokolada - 100 g
  • maslac - 20 g
  • ili
  • slatko - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se namrvi veoma sitno i promeša se sa istopljenim maslacem, po želji se dodaje šećer (najlakše je da koristite bleder).

Ova smesa se raspoređuje u silikonske kalupe za mafine (meni je ispalo 12 komada), ali nije problem da ih spremite u običnim posudicama, ali tada nećete moći da ih izvadite.

Stavite ih u frižider na 1-2 sata.

Za mlečni krem pomešajte sitan sir, pavlaku i šećer. Sipajte ih preko osnova i vratite u frižider na 3-4 sata.

Ako ste izabrali kombinaciju sa čokoladnim prelivom, možete da potopite pola čokoladne bombone u svaki kalup.

Za preliv ima mnogo varijanti. Možete jednostavno da namažete čizkejk slatkom od sitnijeg voća ili džemom.

Druga, takođe laka opcija je da istopite čokoladu sa maslacem na pari i da pokrijete čizkejk u kalupima za mafine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: