Način pripreme
Tepsija za mafine sa gnezdom - 12 komada, nauljena sprejem u spreju. Rerna - 180 stepeni.
Prvo se skuva krompir, oguli se i izgnječi se presom. Dodaje se toplo sveže mleko, kašika maslaca i kisela pavlaka. Izmeša se.
Dodaje se iseckani luk, prethodno propržena slanina, izrendani parmezan, crni biber i so. Izmeša se rukama dok se ne dobije homogena smesa.
Kašikom za sladoled ili supenom kašikom se stavljaju kugle u svako gnezdo tepsije i čepom se napravi rupa u koju se stavlja izrendani čedar sir.
Peče se na 180 stepeni otprilike 30 minuta dok se ne dobije lepa boja.
Nakon hlađenja otprilike 10-15 minuta slani mafini se vade i poslužuju se sa kiselim mlekom ili kuglom kisele pavlake, posutom iseckanim mladim lukom.
Krompir pire u kalupima za mafine je gotov.
Izvor: Tasty
Napomena: Predivan slani mafin za predjelo ili laganu večeru. Da bi bilo lakše, sir sam stavila u blender na nekoliko sekundi.
Sremuš sam zamenila mladim lukom.