Način pripreme
Pripremanje ovih kremića je izuzetno jednostavno i brzo.
Za taj cilj biće vam potreban pire od bundeve koji možete da napravite od pečene ili kuvane bundeve.
Izgnječite bundevu viljuškom u pire. Dodajte u nju med i muskatni oraščić.
Med možete da zamenite javorovim sirupom, a ćak i sa šećerom po ukusu. Ako koristite šećer, dodajte ga u mleko kako biste ga istopili.
Zagrejte mleko u kaseroli. Čim provri, dodajte griz i neprestano mešajte dok se krem ne zgusti.
Nakon toga skinite sa ringle i dodajte vanilu, maslac i pire od bundeve. Mešajte dok ne postane homogeno.
Rasporedite kremiće u desertne čaše ili posudice i odmah ih pospite čokoladom prethodno iseckanom na sitne kockice. Od toplotne krema čokolada će se istopiti.
Naravno možete da ga izrendate na rende.
Veoma ukusni i aromatični griz kremići od bundeve sa čokoladom, odgovarajuće za desert malih i velikih.