Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Grašak sa krompirom i svinjetinom u rerni

Grašak sa krompirom i svinjetinom u rerni

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Grašak sa krompirom i svinjetinom u rerni
Fotografije: Raya Andonova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Grašak za krompirom i svinjetinom u rerni je uvek odlična ideja za ukusnu porodičnu večeru"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g (ili po želji 1 šaka sojinih zalogaja za vegetarijansku varijantu)
  • krompir - 1 kg
  • šargarepe - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komnzerva
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 supena kašika, mrvljen
  • crni biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetina sa krompirom, šargarepama i lukom se isecka na kockice.

Svinjsko meso se proprži posebno u zagrejanom ulju. Kada se malo proprži sipa se malo vode, pokriva se i ostavlja se da se kuva skoro u potpunosti.

U zagrejanom ulju se proprže luk, šargarepa i krompir. Nakon toga se dodaju začini i dobro se izmeša.

Sipaju se paradajzi, dodaje se šećer i so po ukusu. Sipa se ½ - 1 šolja vode.

Ako ćete koristiti sojine zalogaje, potope se u vruću vodu.

Po želji, pre nego što se sipa voda, može da se doda na primer malo kumina i mlevenog korijandera.

U tepsiju ili đuveč se sipa povrće.

U njih se dodaje gotovo svinjsko meso ili namočeni sojini zalogaji.

Tepsija se pokriva folijom ili poklapa se đuveč sa svinjetinom sa graškom i stavlja se u hladnu rernu.

Kuva se na maksimalnoj temperaturi dok svi proizvodi ne budu gotovi.

Na kraju se ostavlja na otprilike 15 minuta bez poklopca kako bi se zapekao grašak sa krompirom i svinjetinom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: