Način pripreme
Svinjetina sa krompirom, šargarepama i lukom se isecka na kockice.
Svinjsko meso se proprži posebno u zagrejanom ulju. Kada se malo proprži sipa se malo vode, pokriva se i ostavlja se da se kuva skoro u potpunosti.
U zagrejanom ulju se proprže luk, šargarepa i krompir. Nakon toga se dodaju začini i dobro se izmeša.
Sipaju se paradajzi, dodaje se šećer i so po ukusu. Sipa se ½ - 1 šolja vode.
Ako ćete koristiti sojine zalogaje, potope se u vruću vodu.
Po želji, pre nego što se sipa voda, može da se doda na primer malo kumina i mlevenog korijandera.
U tepsiju ili đuveč se sipa povrće.
U njih se dodaje gotovo svinjsko meso ili namočeni sojini zalogaji.
Tepsija se pokriva folijom ili poklapa se đuveč sa svinjetinom sa graškom i stavlja se u hladnu rernu.
Kuva se na maksimalnoj temperaturi dok svi proizvodi ne budu gotovi.
Na kraju se ostavlja na otprilike 15 minuta bez poklopca kako bi se zapekao grašak sa krompirom i svinjetinom u rerni.