Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Oslić za posebne povode

Oslić za posebne povode

Oslić za posebne povode
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
24/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Svaki povod se pretvara u poseban kada je obeležen ovom pečenom ribom"

Potrebni sastojci

  • oslić - 2 fileta (debela 3 cm)
  • krompir - 1 komad
  • luk - 1/2 komada
  • so
  • crni biber
  • kruške - 1/2 komada
  • majonez - 2 supene kašike
  • pistaći - za dekoraciju
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite oslića i odvojte.

Ogulite krušku, isecite na komade i stavite u posudu sa malo vode. Zatvorite streč folijom. Napravite dve rupice i stavite u mikrotalasnu na 3-4 minute. Izvadite i bez otvaranja ostavite da se ohladi.

Ogulite krompire i luk. Operite i isecite. Krompire na kolutiće, a luk na polumesece.

Obložite tepsiju rerne papirom za pečenje. Poređajte polovinu krompira blago ih preklapajući u jednom kraju u krug. Stavite luk odozgo. Pospite solju i crnim biberom.

Zalijte s malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 20-30 minuta.

Ocedite krušku i pasirajte zajedno sa majonezom pomoću pasatora. Izvadite tepsiju i stavite ribu na luk. Namažite majonezom i vratite u rernu.

Pecite dok riba ne bude gotova. Izvadite pečenu ribu, stavite na odgovarajući tanjir i pospite pistaćem pre nego što servirate.

Oslić sa posebne povode je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: