Način pripreme
Posolite oslića i odvojte.
Ogulite krušku, isecite na komade i stavite u posudu sa malo vode. Zatvorite streč folijom. Napravite dve rupice i stavite u mikrotalasnu na 3-4 minute. Izvadite i bez otvaranja ostavite da se ohladi.
Ogulite krompire i luk. Operite i isecite. Krompire na kolutiće, a luk na polumesece.
Obložite tepsiju rerne papirom za pečenje. Poređajte polovinu krompira blago ih preklapajući u jednom kraju u krug. Stavite luk odozgo. Pospite solju i crnim biberom.
Zalijte s malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike 20-30 minuta.
Ocedite krušku i pasirajte zajedno sa majonezom pomoću pasatora. Izvadite tepsiju i stavite ribu na luk. Namažite majonezom i vratite u rernu.
Pecite dok riba ne bude gotova. Izvadite pečenu ribu, stavite na odgovarajući tanjir i pospite pistaćem pre nego što servirate.
Oslić sa posebne povode je veoma ukusan.