Način pripreme
Uklonite spoljašnje ljuske čenova belog luka bez da ih potpuno ogulite. Izgnječite ih pritiskom širokog dela oštrice noža.
Zagrejte više maslinovog ulja u veoma širokom tiganju u kojeg će zatim moći da stanu svinjski fileti u jednom sloju ili sa veoma blagim preklapanjem.
Bele lukove i ljutu papriku stavite da se proprže dok ne postanu blago zlatkasti (tačnije da se konfitiraju).
Stavite kare (maslinovo ulje gotovo da ga pokriva, zato što je tanak. Propržite na kratko sa obe strane. Nije potrebno da bude zlatkast, nego samo da pobeli.
Veoma je važno da se pazi da se ne prekuva, zato što može da postane suv. So se ne stavlja u ovoj etapi, ona takođe presušuje meso!
Sipajte vino i ostavite da se malo krčka 2-3 minuta, nakon čega izvadite svinjski kare u duboki tanjir (beli luk da stoji u tiganju) i blago redukujte sos tako što već možete da posolite.
Sipajte vrući sos sa belim lukom na svinjski kare i poslužite odmah posutog s malo soli, ukoliko u sosu nema dovoljno.
Odlično jelo ili meze sa ovim svinjskim kareom Ahijo koje se sprema brzo i lako!