Svinjski kare lepeza

12/01/2018
"Kada je lepeza svinjska, možda vaš neće rashladiti, ali će vas garantovano ukusno ugostiti "
Priprema20 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano550
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke za marinadu.

Napravite proreze u mesu oko 2 cm širine, nemojte seći do kraja, da se napravi lepeza. Natrljajte meso svuda sa marinadom, pospite začinima. Uvijte u foliju i stavite u frižide na 4-5 sati, najbolje na jednu noć.

Isecite topljeni sir, kačkavalj i slaninu na komade, veličine proreza. Izvadite meso iz marinade.

Ja sam isekla topljeni sir na tanke krugove i u svaki prorez sam stavila po 3 komada. Između topljenog sira i kačkavalja staivte slaninu.

Prelijte marinadom, uvijte aluminijumskom folijom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 30 minuta, nakon toga smanjite na 180 i pecite jedan sat.

Nakon toga skinite foliju i ostavite da se zapeče odozgo.

Prijatno!

Napomena: možete da procedite sos koji se odvojio i da ga servirate uz meso.

Nisam stavljala sos, dovolljan je soja sos, sir i kačkavalj.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar