Način pripreme
Peremo meso i potopimo ga na sat vremena u marinadi od belog vina, belog luka u prahu, belog bibera i začina za roštilj.
Nakon čega ga stavljamo u tepsiju - u kesu za pečenje. Zalivamo svinjski kare bujonom od povrća, dodajemo sušeni luk i maslinovo ulje.
Ne dodajemo so zbog slanog bujona od povrća. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180°C na 160°C sat, dva uključujući i krompir uvijen ceo sa korom u foliju sa strane.
Kada je kare gotov, od ostale marinade pravimo sos od sira u tiganju takođe uključujući dižonski senf i kukuruzno brašno (ukoliko je potrebno dodajemo još bujona).
Začinimo maslacem. Kare zalivamo sosom i dodajemo garnirung od pečenih krompira namazanih maslacem i posutih solju.
Zapečeni svinjski kare sa sirom je savršen za večeru za goste.
Neka Vam je slatko!