Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Turski pide sa sirom i kačkavaljem

Turski pide sa sirom i kačkavaljem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Turski pide sa sirom i kačkavaljem
Fotografije: Anelia Mincheva
1 / 2
13/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Bar po dva čamca od testa spremite po osobi, da budete sigurni da niko neće ostati gladan"

Potrebni sastojci

  • testo za picu - 1 komad, 400 g
  • sir - 200 g
  • kačkavalj - 250 g, narendan
  • mladi luk - 2 struka
  • peršun - 1/2 šake
  • mirođija - po želji
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što oblikujemo pide, izvadimo testo bar 30 minuta ranije.

To radimo da bi naraslo i da se lakše radi sa njim.

Razvijamo u pravougaonu tanku koru, koju podelimo na dva dela.

Od svakog parčeta pravimo čamce, uvijajući krajeve na unutra.

Dobija se jedno udubljenje - isto kao čamac.

Razbijamo jaja u duboku posudu, namrvimo sir i dodajemo začine, koje smo oprali i isekli na sitno prethodno.

Punimo čamce od testa smesom od jaja i odozgo posipamo narendanim kačkavaljem.

Uključujemo rernu da se zagreje i pečemo turski pide sa sirom i kačkavaljem 20 minuta dok ne dobije željenu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: