Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Parmidžana sa patlidžanom i mocarelom

Parmidžana sa patlidžanom i mocarelom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Parmidžana sa patlidžanom i mocarelom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Sva jela sa patlidžanom su zaista savršena - posebno ovo zapečeno jelo sa mnogo parmezana i mocarele"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • mocarela - 250 g
  • parmezan - 100 g, izrendan
  • bosiljak - svež
  • ulje
  • paradajz - 3 komada
  • Za sos
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 vinska čaša, mleveni
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na kružiće i stavite u blago zagrejanu na otprilike 30 minuta.

Dobro ga ocedite i ispržite u velikom tiganju sa zagrejanom masnoćom.

Posolite ga i izvadite na papirni ubrus koji će upiti višak masnoće.

Sipajte prethodno iseckani luk i beli luk u isti tiganj, a zatim papriku i mleveni paradajz.

Začinite sos s malo šećera i soli. Ostavite ga da se zgusne i skinite ga sa vatre.

Sipajte malo njega u tepsiju i odozgo poređajte patlidžan, iseckane paradajze, mocarelu i malo parmezana.

Odozgo zalijte sosom i stavite nekoliko listića bosiljka.

Nastavite sa naizmeničnim ređanjem zapečenog jela od povrća istim redosledom i tako dok ne nestanu količine sastojaka.

Stavite jelo da se peče dok ne bude gotovo.

Uživajte u ovoj parmidžani sa patlidžanom i mocarelom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: