Način pripreme
Lazanja sa patlidžanom i mocarelom - jedinstvena kombinacija ukusa i aroma koju morate probati.
Crni i beli luk sitno iseckajte, a patlidžane, pečurke i mocarelu iseckajte na tanke trake.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk, dodajte patlidžane i pečurke. Kuvajte, povremeno mešajući.
Posolite, pobiberite i ostavite da se skuva.
U međuvremenu pripremite bešamel. Stavljamo maslac u šerpu, nakon što se otopi dodamo brašno i posle minut dodajemo mleko u delovima uz stalno mešanje. Zatim posolite, dodajte biber i muškatni oraščić i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Na dno odgovarajuće posude za pečenje stavite malo bešamel sosa, na njega rasporedite kore za lazanju, zatim mešavinu patlidžana i pečuraka i mocarelu. I tako dok ne završite sa proizvodima.
Sipajte oko 2 kašike na gornji sloj mešavine, mocarele i na kraju bešamel sosa.
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta, pa skinite foliju i pecite lazanju još 15 minuta.
Izvadite vegetarijansku lazanju iz rerne, ohladite 15 minuta i poslužite.