Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Pržena baklava

Pržena baklava

Pržena baklava
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Recept koji vam toplo preporučujemo da zapišete - prežena baklava"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • orasi - 1/2 šolje
  • pistaći - 1/2 šolje
  • kokosovo brašno - 1 kašika
  • za sirup
  • šećer - 3, 5 šolje
  • voda - 3 šolje
  • sok od limuna - 2 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite orahe, pistaće i kokosovo brašno u multipraktiku, ali ne na mnogo sitno. Otvorite kore za pitu i rasecite na tri jednake, duge lente.

Uzmite jednu lentu i stavite kašiku nadeva. Uvijte u trouglove i poređajte u veliki tanjir. Uzmite drugu lentu i uradite na isti način dok se količina ne potroši.

Zagrejte tiganj sa masnoćom i ispržite baklavu sa obe strane dok ne postane zlatasta. Izvadite na kuhinjski ubrus i ostavite da se ohladi.

U posudu stavite vodu, šećer i sok od limuna. Stavite na ringlu i ostavite da provri. Sklonite i ostavite da se potpuno ohladi. Stavite baklavice sa orasima u veliku posudu za pečenje i prelijte sirupom.

Ostavite prženu baklavu 24 sata tako pre nego što je servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: