Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Đuveč»Jermenski đuveč od povrća Sambuk Ajlazan

Jermenski đuveč od povrća Sambuk Ajlazan

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jermenski đuveč od povrća Sambuk Ajlazan
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Čak nećete ni primetite da nema mesa u ovom đuveču od povrća - toliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 komad
  • patlidžan - 2 komada
  • celer - 1 struk
  • paprike - 3 komada /zelena, crvena, žuta/
  • kari - 1/2 kašičice
  • pire od paprika - 2 supene kašike
  • koncentrat paradajza - 2 supene kašike
  • beli luk - 6 čenova
  • beli biber - 3 prstohvata
  • korijander - 1/2 kašičice, u prahu
  • krompir - 6 komada, mladi
  • so
  • ulje - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na pola po dužini. Napravite nekoliko uboda viljuškom i posolite. Ostavite na pola sata da odvoje svoju gorčinu.

U razreze stavite čenove belog luka, premažite i stavite papir za pečenje u odgovarajuću tepsiju.

Stavite patlidžan, oko njega paprike. Pecite pola sata na 200 stepeni.

Izvadite unutrašnjost patlidžana i izdrobite. Isecite i propržite celer i luk. Dodajte oguljeni paradajz, začinite korijanderom, solju, biberom, karijem i sa dva čena belog luka, istucana.

Dodajte patlidžan i paprike zajedno sa pečenim belim lukom. Sipajte pire od paprika i koncentrat paradajza u posudui mešajte ih sa čašom vode. Sipajte u đuveč od povrća i dinstajte 15 minuta.

Ako ima više tečnosti, pojačajte temperaturu i ostavite da ispari.

Poslužitejermenski đuveč od povrća Sambuk Ajlazan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: