Losos Papiot

Losos Papiot
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
30/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Upoznajte se sa cakama prilikom pripremanja lososa papiota i uživajte u njemu"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 x150 g, fileti bez kože
  • paprike - 1/2 crvene, iseckane na male kockice
  • peršun - 2 supene kašike, svež, sitno iseckan
  • limunov sok - 1 supena kašika, svež
  • beli luk - 1 supena kašika, sitno sieckan
  • kravlji maslac - 3 supene kašike, istopljen
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

S malo maslaca namažite 4 kvadratna lista aluminijumske folije ili papira za pečenje.

Nakon toga u centar svakog lista stavite po 1 filet lososa.

U posudi pomešajte iseckanu na kockice crvenu papriku sa peršunom, limunovim sokom, belim lukom i stopljenim maslacem.

Dobijenom salsom garnirajte filete lososa izačinite solju i crnim biberom.

Filete dobro uvijte folijom i pecite losos Papiot u jako zagrejanoj rerni na 210-220°C 15-20 minuta.

Neka vam je ukusno sa ovom pečenom ribom u pergament papiru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: