Način pripreme
U duboku posudu stavljamo vodu sa prstohvatom soli da provri.
Za to vreme čistimo brokoli, ako su veći, prepolovimo ih.
Peremo ih pod mlazom vode, čim voda provri stavljamo ih unutra i kuvamo 10 minuta.
Kada je brokoli skoro gotov, u tiganj stavljamo maslinovo ulje i čenove belog luka.
Čim se beli luk malo proprži, prebacujemo brokoli u tiganj, cedimo ih od vode. Dodajemo malo vode u brokoli.
Posolimo, stavljamo crni biber i kuvamo na tihoj vatri otprilike 20 minuta ili dok ne bude gotov, treba da se pretvore u krem.
Ako je potrebno, dodajemo još malo vode. Čim budu gotovi, skidamo čenove belog luka.
Stavljamo testeninu da se kuva u vodu u kojoj se kuvao brokoli prema vremenu prikazanom na pakovanju. Treba da bude blago al dente, nemojte prekuvati!
Čim testenina bude gotova, dodajemo je u krem od brokolija, dodajemo malo vode prema tome zavisi okoliko želite da krem bude redak. Posolimo blago.
Serviramo još toplu testeninu sa brokolijem, dodajemo malo crnog bibera, parmezan po ukusu i maslinovo ulje u sasvim tankom mlazu.
Bon Apeti sa ovom tradicionalnom testeninom sa brokolijem!
Lično ja sam ovog puta dodala i 100 g pečuraka koje su mi ostale.
Stavila sam ih zajedno sa brokolijem da se kuvaju i dodala sam ih u tiganj zajedno sa testeninom.
Originalan recept je bez njih!
Komentari