Način pripreme
Operite svinjski ribić, nakon čega pomešajte sve navedene sastojke za marinadu za svinjetinu u posudi i dobro ih izmešajte.
Stavite meso u posudu sa gotovom marinadom i ostavite ga da odstoji tako jedan dan i jednu noć u frižideru, pokriveno folijom.
Pre nego što ispečete svinjetinu, stavite je u aluminijumsku foliju zajedno sa marinadom. Uvijte celo meso folijom i stavite ga tako u air fryer.
(Kod mene je bilo potrebno otprilike 45-50 minuta na 200°C da se meso dobro ispeče i da ne ostane sirovo). Na dvadesetoj minuti (ili otprilike na sredini vremena za pečenje) okrenite meso (svaki air fryer peče drugačije).
Nadgledajte proces pečenja periodično (ako je potrebno 3 minute pre nego što isteče celo vreme za pečenje, zapecite meso bez pokrivanja odozgo folijom dok se ne dobije zlatkasta boja).
Izvadite meso zajedno sa folijom, odvojte ostalu marinadu. Uvijte pečenu svinjetinu ponovo u foliju i stavite je tako dok ne napravite sos.
Napravite sos od marinade ostale nakon pečenja, maslaca, brašna i vina.
Stavite potrebne sastojke u kaserolu na umereno jaku ringlu i dobro mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Poslužite svinjski ribić sa sosom u air fryer-u, naseckan na kolutove, zalijte sosom i izaberite odgovarajući prilog (u ovom slučaju prženi krompirići).
Neka Vam je slatko!