Način pripreme
Isecite na tanke trake patlidžan. Stavite ga u posudu sa posoljenom vodom i ostavite da odstoji tridesetak minuta.
Ocedite trake patlidžana i osušite ih. Stavite papira za pečenje u posudu za pečenje i poređajte patlidžan. Pospite solju i maslinovim uljem i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne omekša.
Usitnite papriku, beli luk i luk. Zapržite ih dok ne omekšaju u preostalom maslinovom ulja. Dodajte pasiran paradajz, začinite bosiljkom, solju i origanom. Kuvajte dok se paradajz sos ne zgusne.
Sipajte sos u posudu za pečenje.
Pripremite nadev za rolnice, muteći jaje sa isečenom mocarelom i sitnim sirom. Rasporedite smesu u svaku lentu patlidžana i uvijte rolnice.
Stavite rolnice preko sosa od paradajza. Zapecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Rolnice od patlidžana sa sitnim sirom i paradajz sosom su gotove.