Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Tompusi od patlidžana sa sitnim sirom

Tompusi od patlidžana sa sitnim sirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Tompusi od patlidžana sa sitnim sirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Sveži predlozi sa patlidžanom za ljubitelje - jedete i ne možete da prestanete"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • sitan sir - 200 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz pire - 250 ml
  • so
  • maslinovo ulje
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na duge lenta. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda. Osušite salvetom.

Ispecite patlidžan na gril tiganju, nakon toga ga začinite maslinovim uljem i sitno isečenom mirođijom.

U posudi promešajte sitan sir sa stino isečenim belim lukom i mirođijom.

Preko svake lente patlidžana namažite debelo sitan sir. Uvijte u rolnice patlidžana.

Poređajte u tanjir za serviranje.

U tiganj sipajte paradajz pire. Zgusnite ga na umerenoj vatri.

Sklonite sa ringle i tada začinite maslinovim uljem i istucanim belim lukom.

Prelijte sos od paradajza preko tompusa i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: