Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Rolnice od patlidžana sa sirom

Rolnice od patlidžana sa sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Rolnice od patlidžana sa sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukus ovih rolnica od patlidžana će vas ubediti da njihovo spremanje je vredno svakog minuta u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so - za potapanje patlidžana
  • Nadev
  • sir - 200 g
  • krem sir - 130 g
  • sok od limuna - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašika
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ljuta aleva paprika - po ukusu, krupno mlevena
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i bez ljuštenja se iseče po dužini na kriške debele oko 3-4 mm. Natope se u slanoj vodi 30 minuta, da sa njih iscuri gorki sok.

Kada voda potamni, kriške se izvade, operu i osuše.

Poređaju se u blago namazanu ili papirom pokrivenu posudu za pečenje.

Posipaju se maslinovim uljem i solju i ispeku se na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Ostavljaju se da se ohlade.

Sirevi se izgnječe viljuškom posudi.

Beli luk se istuca u avanu zajedno sa mirođijom i ljutom paprikom.

U sir se stavlja pasta od belog luka, maslinovo ulje i sok od limuna i sve se dobro promeša.

Preko ohlađenih kriški patlidžana se stavlja kašičica nadeva u širi deo i uvijaju se rolnice od patlidžana.

Gotove rolnice od patlidžana sa sirom se poređaju u tanjir, posipaju se sveže iseckanim peršunom i serviraju.

Savršeno meze!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: