Način pripreme
Sušeno voće isecite na male komadiće.
Stavite ih u duboku posudu zajedno sa semenkama i orašastim plodovima.
Dobro izmešajte i dodajte brašno, sodu i cimet.
Rastvorite sirup od urmi u mleku i dodajte ga u ostale sastojke.
Testo se dobija kao smesa za palačinke - nije gusto kao testo za kolač.
Dobro izmešajte i sipajte smesu u kalup za terin.
Ja sam koristila silikonski kalup za terin i nisam koristila papir za pečenje, ali ako vi koristite metalni kalup, dobro bi bilo da stavite papir za pečenje ili da namažete kravljim maslacem kalupčić pre nego što sipate smesu.
Pecite na sredinjem nivou u rerni zagrejanoj na 175°C otprilike 40 minuta.
Nakon toga izvadite kalup iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Uvijte u streč foliju i stavite u zamrzivač na sat vremena kako bi se steglo.
Nakon toga isecite na jednake i tanke kriškice.
Poređajte kriškice (kantučine) u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje.
Ja sam koristila veliku tepsiju rerne i kantučini su se spojili tačno da se ispeku zajedno, a ne odvojeno.
Domaće piškote pecite na 160 °C 25-30 minuta.
Izvadite tepsiju iz rerne i ostavite kantučine da se u potpunosti ohlade.
Kantučine sa sušenim voćem prebacite u kutiju ili teglu koja se gusto zatvara.
Prijatno!