Način pripreme
Isecite masnoću sa pačijih grudi, operite i napravite prorez tako da se dobije džep.
Pripremite nadev za pačije rolnice seckajući ruzmarin, beli luk, koru limuna i dodavajući ih u parmezan. Dodajte so i crni biber.
Napunite pačije meso i otvor pričvrstite čačkalicom za zube. Posolite i pobiberite gotove rolnice. Ostavite ih da se odmore.
Pripremite sos sitno seckajući beli luk i luk. Isecite papriku i sipajte u tiganj sa masnoćom. Propržite. Dodajte brašno, nakon toga belo vino i med.
Sipajte pileći bujon, majčinu dušicu i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusti. Posolite i pobiberite.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite rolnice u hladan tiganj sa kožom okrenutom na dole. Držite 5 minuta, okrenite i zapecite na još 2 minute.
Uvijte ih u aluminijumsku foliju i pecite u tepsiji još 7 minuta. Izvadite i ostavite da se odmore.
Poslužite pačije rolnice sa ukusnim sosom za poseban povod.