Način pripreme
Iscedite sok od pomorandže i zajedno sa bujonom, nekoliko kašika soja sosa, belim lukom i medom po ukusu stavite u dublju kaserolu.
Stavite na šporet i ostavite da se redukuje u srednje gust sos.
Ovo je mešavina kojom ćete glazirati vašu patku.
Na koži patke napravite nekoliko rezova kako bi se tokom pečenja ocedila mast i celu pticu utrljajte sitno rendanom korom od pomorandže, uz ruzmarin, malo soli i bibera.
Unutar patke stavite ostatke pomorandže sa nekoliko grančica ruzmarina.
Pecite pod folijom oko 2, 2 i po sata (u zavisnosti od veličine patke), periodično ukljanjajući masnoću iz pleha.
Kada sklonite foliju sa pleha, prelijte patku sa puno glazure i pecite još 30 minuta, ponavljajući prelivanje nekoliko puta.
Pečenu patku poslužite sa prilogom od pirinča i pri serviranju prelijte ostatkom glazure.
Za bolje uklanjanje masti sa ukusne glazirane patke sa pomorandžom, patku možete peći na rešetci i staviti je u pleh za rernu sa njom.