Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Riba pastrmka sa ukusnim sosom

Riba pastrmka sa ukusnim sosom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222551k52
Riba pastrmka sa ukusnim sosom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 4
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Recept za pastrmku sa ukusnim sosom, idealan za drage goste koje želite da ukusno ugostite"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 3 komada
  • limun - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • Za sos
  • sok od limuna - od pola limuna
  • beli luk - 6 - 7 čenova
  • so - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ribe se očiste, operu se dobro i ostave da se ocede. U sok od polovine limuna se narenda beli luk.

Nakon toga se dodaje so, majčina dušica i na kraju maslinovo ulje. Dobro se promešaju. Pomoću četke pripremljenim sosom se namaže unutrašnja strana riba.

Limun i luk se iseku na polu mesece i stavljaju se unutra u ribe. Poređaju se u posudu za pečenje i sa preostalim sosom preliju se ribe odozgo. Posuda se uvija aluminijumskom folijom. Peče se u rerni na 200 stepeni 45 minuta, nakon čega se sklanja folija i peče se još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: