bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Riba pastrmka sa ukusnim sosom

Riba pastrmka sa ukusnim sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Riba pastrmka sa ukusnim sosom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 3
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
"Recept za pastrmku sa ukusnim sosom, idealan za drage goste koje želite da ukusno ugostite"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ribe se očiste, operu se dobro i ostave da se ocede. U sok od polovine limuna se narenda beli luk.

Nakon toga se dodaje so, majčina dušica i na kraju maslinovo ulje. Dobro se promešaju. Pomoću četke pripremljenim sosom se namaže unutrašnja strana riba.

Limun i luk se iseku na polu mesece i stavljaju se unutra u ribe. Poređaju se u posudu za pečenje i sa preostalim sosom preliju se ribe odozgo. Posuda se uvija aluminijumskom folijom. Peče se u rerni na 200 stepeni 45 minuta, nakon čega se sklanja folija i peče se još 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: