Način pripreme
Sameljemo keks, maslac i kakao u blenderu.
Pokrivamo kalup sa padajućim dnom providnom folijom. Sipamo smesu od keksa unutra i oblikujemo osnovu čizkejka. Stavljamo u frižider da se stegne.
U posudi pomešamo maskarpone, tečnu čokoladu, vanilu i smeđi šećer i mutimo dok se ne homogenizuje. Dodajemo ceđeno mleko i lepo izmešamo.
Rastavramo želatin u vodi kako bi nabubrio, zagrevamo ga 2 sekunde kako bi se istopio i sipamo ga u čokoladni krem.
Mešamo i sipamo na osnovu od keksića.
Stavljamo u frižider na 2-3 sata.
Topimo čokoladu na vodenoj pari, pomešamo ga sa kokosovim uljem i čizkejk odozgo zalivamo ovim topingom.
Možemo da isečemo i da serviramo odmah ili da stavimo u frižider i serviramo kasnije.
Ukusan čokoladni čizkejk bez pečenja.
Probajte!