Način pripreme
Operite, očistite i isecite čorbadžijske paprike na krugove. Oljuštite patlidžan, isecite na kockice, posolite i ostavite da se ocedi crna voda.
Luk i šargarepu isecite na kockice, beli luk na trakice, a paradajz oljuštite i izrendajte. U veliku posudu stavite masnoću i zapržite prvo luk, a nakon toga postepeno sve sastojke /paprike, patlidžan, šargarepu, beli luk, paradajz i začine/.
Pržite oko 1 sat i 30 minuta dok ne ispari voda iz paradajza. Nakon toga dodajte sitno iseckan peršun. Kad se ohladi sipajte u tegle i sterilizujte 20 minuta.
Napomena: Sa ovom smesom se puni oko 10 tegli od 300 g. Odgovarajuće je za brzi ručak ili večeru, kao i za meze uz rakiju.
Probajte i naše letnje janije, letnja zapečena jela i ove ukusne letnje deserte.