Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Brzi i dugotrajni božićni keksići

Brzi i dugotrajni božićni keksići

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Brzi i dugotrajni božićni keksići
Fotografije: Ilaria
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
40
"Da su brzi - brzi su. Ali da li su dugotrajni, ne možemo da tvrdimo, pošto nestaju za manje-više od 10 minuta"

Potrebni sastojci

  • šećer - 250 g
  • ulje - oko 2/3 šolje /180 - 200 ml/ ili rastopljeni maslac
  • jaja - 3 komada
  • brašno
  • orasi
  • prašak za pecivo
  • limun - rendana kora limuna
  • vanila - 1 - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i dodajte postepeno ulje/masalc, vanilu i rendanu koru od limuna.

Pomešajte malo prosejano brašno, prašak za pecivo, dodajte još brašna i dodajte u gornju smesu. Zamesite postepeno tvrdo testo sa onoliko brašna koliko je potrebno. Možete ostaviti da stoji 20 minuta u frižideru.

Razvucite testo na list debljine običnog keksa i isecite različite oblike keksića.

U sredinu svakog keksića stavite orah i pecite dok ne porumeni u umerenoj rerni.

Ovi brzi i dugotrajni keksići postaju ukusniji, što više vremena stoje. Čuvajte ih u zatovrenoj kutiji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: