Torta Beli anđeo

NatalijaNatalija
Šegrt
6045129
Torta Beli anđeo
Fotografije: Natalija
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Za posebne trenutke sa dragim osobama torta Beli anđeo"

Potrebni sastojci

  • rozen kore - 430 g
  • mleko - 1 l
  • šećer - 16 kašika
  • puding od slatke pavlake - 160 g
  • mleko u prahu - 200 g
  • margarin - 250 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • šlag - 300 g
  • bela čokolada - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojiti 400 ml mleka i razmutiti 4 pudinga od slatke pavlake. Ostatak mleka staviti na šporet, dodati šećer i ostaviti da provri. Nakon vrenja, sipati puding i mešati sve dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i izmešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Šlag umutiti zajedno sa slatkom pavlakom da bude čvrst. Ostaviti sa strane.

U ohlađen puding dodati margarin i mleko u prahu, a potom dobro umutiti.

Uzeti jednu rozen koru, premazati je filom od pudinga, a preko njega filom od šlaga. Tako redom dok se ne potroše kore. Fila od šlaga će vam ostati pa njime premažite celu tortu na kraju.

Prijatno uz tortu Beli anđeo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: