Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni šnjur na ražnjiću

Pečeni šnjur na ražnjiću

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Pečeni šnjur na ražnjiću
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusno spremanje ribe uz ovaj šnjur na ražnjiću - sjajnu ideju vam dajemo"

Potrebni sastojci

  • šnjur - 1 kg, svež
  • limun - 1 komad
  • soja sos - 3 kašike
  • kisela voda - 300 ml
  • šargarepa - 3 komada
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Šnjur se očisti veoma dobro i pažljivo, da se ne pokida i da ribice ostanu cele.

Opere se veoma dobro.

Poređa se u posudu za pečenje.

Soja sos se umuti sa malo vode. Svaka riba se potapa u soja sos sa obe strane.

Posuda za pečenje se uvija folijom i ostavlja se na hladnom 30 minuta.

Nakon što odstoji riba se preliva kiselom vodom u ostavlja se da odstoji pod folijom 30 minuta.

Nakon toga riba se naniže na ražnjiće i stavlja se u posudu za pečenje sa rupama na papir za pečenje.

Šargarpe se operu veoma dobro i oljušte se.

Iseku se na ivice i poređaju u posudu za pečenje.

Riba i šargarepe se namažu maslinovim uljem.

Pecite šnjur na ražnjiću 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: