Način pripreme
U posudi mutite jaja sa šećerom dok ne pobeli. Dodajete ulje i brašno prosejano sa kakaom i praškom za pecivo. Mešate drvenom lopaticom u smesu za kolač i sipate u široku tepsiju na papir za pečenje.
Pečete kakao koru za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica koju zabodete ne bude suva i izvadite na rešetku.
Skinite papir, isecite krajeve i isecite na 3 jednaka dela.
Pripremite sirup za kakao tortu tako što pomešate vodu i šećer i zagrejete dok se šećer ne isopi.
Posebno u posudi pomešajte tečnu pavlaku i mikserom mutite u sipkavi krem, da bude sa mekanim vrhićima. Dodajte maskarpone i prosejani šećer u prahu, umutite u gladak krem za tortu.
U duguljasti tanjir stavite jednu koru, prelijte, sledi krem, kora, krem i tako dok ne složite 3 kore i premažete kremom sa svih strana.
Ohladite dok pripremate glazuru.
Isečke izlomite na male komade, pomešajte sa 10 lešnika i 10 braon čajnih kolutića.
Meljite u secku u mrve i dobijenom smesom oblepite zidove torte.
Zagrejte pavlaku na ringlum dodajte komade mlečne čokolade i izmešajte u homogenu smesu.
Ostavite smesu da se ohladi, tako se brže steže. Njome zalivaje božićnu tortu odozgo.
Ohladite, dok se stegne i sledi dekoracija božićne torte sa čokoladom. Ona je pitanje ukusa,
Kod mene su isečene pahuljice, listići i šećerne srebrne perlice!
Srećni praznici, budite zdravi!