Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Piroške»Piroške sa kiselom pavlakom

Piroške sa kiselom pavlakom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Piroške sa kiselom pavlakom
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pripremite za doručak ove piroške sa kiselom pavlakom, svi će biti zadovoljni."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • kisela pavlaka - 180 g
  • mleko - 200 ml
  • suvi kvasac - 10 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1, 5 kašičice
  • brašno - 500 g
  • Za nadev
  • sitan sir - 200 g
  • so - po ukusu
  • [za prženje
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti brašno, dodati kvasac, so i izmešati. Uliti mlako mleko, dodati kiselu pavlaku, jaje, šećer i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da naraste.

Testo podeliti na dva dela, pa ih oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Iseći ih na po devet pravougaonika.

Na svaki pravougaonik od testa naneti po malo sira posoljenog po ukusu zavisno od toga koliko je sir slan.

Krajeve testa premazati vodom, pa urolati.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa svih strana.

Odlagati piroške na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Piroške sa kiselom pavlakom servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: